Massage för avkoppling eller behandling

Massage förbättrar hälsan både psykiskt och fysiskt och främjar ditt välmående. Oavsett om du behöver mjuka upp stela muskler och leder, behandla skador eller lindra smärta och värk kan jag på min klinik i Göteborg hjälpa dig. Det finns en rad olika massagetekniker, beroende på vilken situation du befinner dig i anpassar jag alltid behandlingen specifikt för dig. Jag kan kombinera de olika teknikerna med varandra för att du ska få ut det bästa utifrån ditt behov. 

Massör ger kund massage på nacken

Klassisk svensk massage

Klassisk svensk massage passar dig som är stressad och vill slappna av. Massagen hjälper dig att bli av med spänningar och stramhet i musklerna och får dig att varva ned. Genom att trycka, knåda och töja musklerna ökar blodcirkulationen och smidigheten återgår. Under en behandling minskar stresshormonerna vilket gör att du slappnar av och kommer åter i balans. Du förebygger trötthet och smärta samtidigt som du stärker immunförsvaret genom att gå på massage regelbundet. 

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en massage där resultatet kommer i första hand. Du behöver inte vara en elitidrottare för att få idrottsmassage, även vardagsmotionärer som tränar regelbundet har nytta av denna typ av massage då den fokuserar på att åstadkomma bättre resultat i träningen. Idrottsmassagen är mer kraftfull än klassisk massage där man stretchar och trycker ut triggerpunkter som hindrar rörelser och orsakar smärta. För att hitta triggerpunkten krävs det att man går ned på djupet vilket för många kan upplevas göra lite ont. Beroende på vilken typ av träningsform du utför behandlar jag specifikt de muskelgrupper som belastas mest. 

Massageterapeut stretchar ben och håller en hand på kundens skuldra

De goda effekterna av denna sorts massage är att spänningar släpper, du får en bättre aktivitet i musklerna och en ökad rörlighet. Idrottsmassagen kan även användas i förebyggande syfte för att minska risken för skador.

Massör masserar ryggen på en kund

Terapeutisk massage

Terapeutisk massage är en vidareutveckling av den klassiska massagen och passar personer som har direkta problem i rörelseapparaten, så som ryggskott, nackspärr samt värk i olika delar av kroppen. Massagen innefattar olika tekniker för att påverka musklerna och bindvävens spänning och rörelseförmåga. Har du ett statiskt arbete och känner dig stel och öm i muskler och leder eller tränar du mycket och vill mjuka upp musklerna har du stor nytta av terapeutisk massage. Beroende på var du har för problem anpassar jag behandlingen efter ditt behov. 

Medicinsk massage

Medicinsk massage, även kallad klinisk- eller ortopedisk massage, är hälsofrämjande och vårdande där man kombinerar olika tekniker och behandlingsmetoder. Massagen fokuserar på att åtgärda specifika behov och problem, därav är varje behandling jag utför skräddarsydd just för dig. Då denna typ av massage är resultatbaserad behövs oftast flera behandlingar. I en klinisk massage gör jag en bedömning av problemet, sätter upp en behandlingsplan samt tillämpar praktiska behandlingar. 

Massör masserar undersidan på fötterna
Gravid kvinna som liter av muskelspänningar

Gravidmassage

Massage kan vara en effektiv metod för att lindra obehag och smärta under graviditeten. Gravidmassage kan ha flera hälsofördelar, inklusive minskad stress och ångest, lindring av muskelspänningar, ryggont och svullnad, samt förbättrad blodcirkulation. Det är dock viktigt att välja en massageterapeut som är erfaren och kunnig om säkra massagetekniker för gravida kvinnor, då vissa tekniker kan vara skadliga. Med rätt massageterapeut kan massage under graviditeten vara en väg till avslappning, smärtlindring och övergripande välmående för både mamma och bebis.