Massage för gravida 

Lindra obehag och främja avslappning under graviditeten 


Under en graviditet går kroppen igenom flera signifikanta förändringar, som i många fall kan leda till obehag och smärta. Ett effektivt sätt att lindra dessa symtom är genom massage. Gravidmassage kan ge ett flertal hälsoförmåner både för dig som gravid och för den växande bebisen.  


En av de främsta förmånerna med massage för gravida är att det minskar stress och ångest. Hormonella förändringar under graviditeten kan leda till högra stressnivåer som varken är bra för dig eller din bebis. Massage sänker stressnivåerna i koppen vilket uppmanar till avslappning och välmående.

Gravidmassage kan också hjälpa till att lindra fysiska symtom under graviditeten som muskelspänningar, ryggont och svullnad. När bebisen växer skiftar belastningen i kroppen vilket kan leda till ansträngda muskler i rygg och ben. Massage kan lätta dessa spänningar, förbättra cirkulationen och generellt öka din bekvämlighet.

Gravid kvinna som liter av muskelspänningar

Säkra massagetekniker under graviditeten

Det är viktigt att notera att inte alla massagetekniker är lämpliga under graviditeten. Vissa djupgående tekniker och tryckpunktsmassage riskerar att sätta för mycket press på kroppen och kan därmed vara skadliga, speciellt i början av graviditeten. Det är därför viktigt att söka sig till en massageterapeut som har kunskap om massage för gravida och kan förse en säker och effektiv behandling. 

Din massageterapeut i Göteborg

Med rätt massageterapeut kan massage under graviditeten vara en otrolig väg till avslappning, smärtlindring och övergripande välmående. Om du är gravid och söker lindring från den fysiska och emotionella stress graviditet kan bära med sig, överväg att boka en massage idag. Din kropp, och din växande bebis, kommer tacka dig.