Minska risken för värk och muskelspänningar

Genom att regelbundet ta en massage minskar du risken för muskelspänningar och värk i din kropp. Massage hjälper dig att öka blodcirkulationen och mjukar upp både muskler och vävnader. Det minskar även stress och ökar ditt välmående. 

Massage har både en rehabiliterande och förebyggande effekt!

Massör som masserar ryggen på en kund

Massage för dig med spänningar och värk 

Många går dagligen runt med spänningar och värk i axlar, nacke och rygg. Det kan bero på flera anledningar såsom stillasittande arbete, felaktiga arbetsställningar eller problem med ett muskelfäste. Detta kan i sin tur leda till trötthet, stelhet och huvudvärk. Massagen har en god effekt på blodcirkulationen, hjälper till att återställa rörligheten och ger ett gott resultat på spänningar och värk. 

Stillasittande och statiskt arbete

Att sitta still för länge eller arbeta statiskt orsakar ofta besvär i muskler och leder. Trötthet och värk i axlar, nacke och rygg är vanliga områden som mina patienter ofta uppsöker massage för. Många har även problem med spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge och domningar/värk i armar och händer. Jag anpassar alla mina behandlingar efter patientens behov och ger förebyggande tips på hur du undviker besvär i framtiden. 

Förebygg och ta hand om din kropp

För att undvika smärtor och spända muskler är träning och massage bra för kroppen. Massage är nämligen ett utmärkt komplement till träning då det återställer rörligheten och motverkar spänningar i musklerna. Kom också ihåg att bra ergonomi på arbetet lönar sig. Tänk på att variera dina arbetsställningar, har du ett höj- och sänkbart skrivbord är det bra att stå upp lite då och då. Även viktigt att ta regelbundna pauser. 

Hur ofta ska man gå på massage?

Hur ofta man behöver gå på massage beror på den enskilda patienten. De flesta kommer hit när de har ont och känner sig spända. Då rekommenderar jag tätare behandlingar för att få bukt på besvären. I takt med att besvären minskar glesas besöken ut. En del går på massage en gång i månaden i förebyggande syfte för att få bort värk och hålla den under kontroll, men också för att det är skönt och avslappnande. 

Massage kan användas som behandlingform i många olika sammanhang

Massage och spänningshuvudvärk

Upplever du att du ofta får ont i huvudet? Känner du smärta i nacken, att det pulserar i huvudet eller obehag bakom ögonen – då kan du lida av spänningshuvudvärk. 
 
Spänningshuvudvärk kan bero på en rad olika faktorer, bland annat stress och hållning. Därför är det viktigt att tänka på hur ens livsstil ser ut och att eventuellt ändra den för att kunna förebygga smärtan. Tillsammans med massage hjälper det dig att bli av med spänningshuvudvärken. 

Massageterapeut masserar nacke för att lindra spänningshuvudvärk