Massage motverkar stress och förbättrar din fysiska prestation


Under en massagebehandling frigörs hormoner som får dig att må bra och nivåerna av hormoner som skapar stress minskar. 

För den som tränar regelbundet gör massage underverk. Det främjar även läkningen vid idrottsskador. 

"Massage ger frid till ett oroligt sinne och lättnad till en spänd kropp"
Hippocrates

Stressad kvinna som håller händerna för ansiktet

Stress - källan till flera sjukdomar


Adrenalin och kortisol, två stresshormoner som historiskt sett var en förutsättning för människans överlevnad. Om kroppen utsätts konstant för stress kan dessa hormoner leda till besvär som huvudvärk, bröstsmärtor sömnsvårigheter och depression. 
 
Långvarig stress kan leda till allvarliga sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer. För tidigt åldrande är även det kopplat till stress. 


Massage hjälper dig att hantera stress

Under en massagebehandling minskar stresshormonerna samtidigt som nivån av endorfiner, serotonin och dopamin ökar. Hormoner som inger en känsla av lugn och gör stressen lättare att övervinna. Du får en chans att återhämta dig och risken för sjukdomar minskar. 


Sänk blodtrycket med hjälp av massage

En vanlig massagebehandling kan sänka blodtrycket och därmed minska risken för sjukdomar som hjärtinfarkt och stroke. Studier har även visat att massage minskar smärtan och illamåendet i samband med behandling hos cancerpatienter. Även det känslomässiga tillståndet förbättras av massage. 


Regelbunden massage stärker immunförsvaret 

När kroppen har en hög halt av stresshormoner påverkar det immunförsvaret negativt. Regelbunden massage stärker immunförsvaret och lymfocyterna, de vita blodkropparna, vilket förbättrar kroppens immunförsvar. 

Massage blir alltmer erkänt som en av de mest prisvärda och bästa icke-invasiva behandlingarna som finns tillgängliga för dom vanligt förekommande tillstånden

Massage för atleter och motionärer 

Massage förbättrar prestationen

Oavsett vilken nivå du tränar på ökar regelbunden massage den atletiska prestandan, förbättrar återhämtningen och förebygger skador.
Massage ökar även rörligheten runt lederna och i musklerna, minskar stelheten samt tröttheten efter träning. 

Idrottsmassage – en hjälp vid skador samt hjälper återhämtningen

Om du har råkat ut för en idrottsskada förbättrar massage blodcirkulationen i det skadade området, vilket främjar läkningen. En massagebehandling lindrar smärtan och minskar ärrvävnadsbildningen.

Löpare som knyter skorna